På utställning

De flesta utställningar börjar tidigt på morgonen och det är viktigt att vara där i tid.
På bekräftelsen står det vilken tid incheckningenär missar du den tiden blir din katt markerad som frånvarande.

Veterinärkontroll och incheckning
En person från utställningen tittar på kattens stamtavla för att se att katten är vaccinerad.
Kontroll av ID-nummer och veterinärbesiktning görs via stickprov så det är inte säkert att din katt blir inkallad till det.
Efter veterinärkontrollen är det dags att gå till incheckning. Uppge namn och så får du reda på vilket nummer katten har på sin bur, och i katalogen som du får eller kan köpa.
Burarna som katterna ska sitta i står redan uppradade och på burplaceringslistan ser du i vilken burrad kattens bur finns.
Hittar man inte sitt nummer får man prata med den arrangerade klubben så hjälper de dig tillrätta.
När man satt upp sitt burskynke och satt in katten i buren är det bara att vänta. Du kan ta dig tid att äta frukost och ta en titti katalogen för att se vilken domare din katt ska ha om du inte kollat upp det innan.
När du vet vilken domare katten ska ha är det bra att gå och leta upp var den domaren kommer att sitta under dagen.Domarna kommer sen vid utsatt tid börja sina bedömningar. Då gäller det att ha koll på när ens katts nummer sätts upp. Har dun ågra frågor är det bara att fråga domarens assistent (assistenterna har gula skjortor på sig). Assistenten kan även hjälpa till med attvisa din katt för domaren om du känner dig osäker.När katten ska bedömas bär du fram den till domaren, som sedan tittar, känner, lyfter och klämmer.Vissa domare berättar vad hen tycker om katten, medan andra är tystare. Det viktigaste att tänka på när man visar sin katt är att lyssna på domaren om hen pratar och vara lyhörd på om domaren vill att man ska ta katten. Efter detta är det bara att se hur det går.Domaren kanske vill se katten igen ellersåär katten färdig för dagen. Lyssna efter vad domaren säger, eller fråga assistenten om du undrarn ågot.Viktigt att komma ihåg är att katten inte får lämna utställningen innan utställningen stänger, så vida du inte fått tillstånd av utställningsledningen.


Varmt lycka till på utställningen och glöm inte att ha kul.